Овочева дієта

Овочі займають не останнє місце в харчуванні людини. Овочева дієта є однією з найбільш корисних. Вона допоможе скинути зайві кілограми без будь-якої загрози здоров’ю.

Овочі відрізняються високим вмістом вітамінів, мікроелементів, мінеральних речовин.

корисна дієта

Регулярне вживання овочів є суттєвою профілактикою порушень серцево-судинної системи, функції кишечника, атеросклерозу, ожиріння.

Завдяки високому вмісту вітамінів і інших корисних речовин, овочі позитивно впливають на перебіг багатьох життєво важливих процесів в організмі. В овочах міститься деяка частка вуглеводів, але в порівнянні з іншими продуктами харчування, їх енергетична цінність знаходиться на найнижчому рівні. Беручи до уваги корисні властивості і низьку калорійність овочевих продуктів, поява овочевої дієти є закономірністю. Вона відрізняється популярністю за рахунок своєї доступності.

Основним правилом даної дієти є вживання різноманітних овочів в кількості до півтора кілограмів протягом дня. Асортимент овочевих продуктів вибирається за бажанням, але рекомендується саме різноманітність. Досвідчені дієтологи радять включати в овочеву дієту продукти всієї колірної гами: червоні, зелені, жовті і т.д. Щоб уникнути плутанини і одноманітності, можна намітити приблизний план дієти, якого слід дотримуватися.

Денну норму споживання овочів слід розділити на кілька частин, бажано на п’ять-шість прийомів. Приймати їжу необхідно, дотримуючись правил раціонального харчування, тобто переважна більшість овочів вживається під час сніданку і обіду. В інший час насиченість калоріями повинна бути обмежена. Між прийомами їжі необхідно дотримуватися рівні проміжки часу.

Вуглеводи генерують енергію в нашому організмі. Через низький вміст вуглеводів в овочах, не рекомендується дотримання овочевої дієти в період серйозних фізичних або розумових навантажень. Дефіцит вуглеводів може викликати невелике запаморочення, іноді навіть непритомність. При появі подібних симптомів, організм можна підтримати невеликою кількістю вівсяних пластівців, мюслі або родзинок, які містять в своєму складі вуглеводи.

Для збереження вітамінів та інших корисних елементів, овочі слід вживати в сирому вигляді, наприклад, приготувавши смачні салати або соки. Можна також готувати овочеві продукти на пару, гасити, варити, але тільки не смажити. Дотримуватися овочеву дієту рекомендується не більше місяця і не більше 1 рази в рік.

Перед вживанням овочі необхідно ретельно мити, щоб зберегти здоров’я. Інакше дієта може обернутися харчовим отруєнням. На овочеву дієту найкраще сідати влітку або восени, коли на ринках і в магазинах надано великий вибір свіжих овочів за доступними цінами. При дотриманні основних принципів і правил овочевої дієти можна позбутися зайвої ваги і підтримати здоров’я.


Овочева дієта: 0 comments

    Add comments

    admin

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    15 + sixteen =